7 TING ALLE KOMMER TIL AT SMIDE VÆK

VI LAVER ET FAKE JEG PÅ DE SOCIALE MEDIER


Hey amazing people

Der er en ting, der strejfer mine tanker, når jeg scroller nedad f.eks. instagram. Instagram er mit absolutte yndlings sociale medie. Man kan få masser af inspiration, være kreativ og følge folk man enten holder af eller ser op til. F.eks. en som elsker Miley Cyrus, som jeg gør, der er det bare lækkert at kunne følge med i, hvad hun laver. Dog tænkte jeg lidt, jeg ville skrive mine tanker ned omkring ting, vi måske kan tænke lidt over, når vi bevæger os rundt omkring på de sociale medier.

Det er typisk , at vi på de sociale medier får skabt et perfekt ydre. Et ydre som måske ikke symboliserer, hvordan vores liv egentlig ser ud, men hvordan det mere er i forhold til materielle goder. Jeg siger ikke at alle gør det, for der er også rigtig mange, som er åbne og fortæller om f.eks. deres livs kamp med vægttab eller lignende. Jeg vil dog sige, at størstedelen af de profiler som f.eks. er på instagram, at de har et “perfekt ydre”. You know.. flot redigering, den rigtige vinkel og god kvalitet, som selvfølgelig lokker folk til og det forstår jeg godt. Det er lækkert at se på noget, som er pænt. Det er bare her, jeg tænker, man glemmer lidt, hvad der sker bag skærmen. Hvis jeg skal være ærlig, så redigerer jeg også mine billeder. Jeg fjerner typisk sorte rander under øjnene og giver min baggrund lidt mere kant, fordi yeah man vil gerne vise sig fra den bedste side, men som sagt prøver jeg at vise, at jeg også er mere end det. Jeg er ikke perfekt og det er ingen af os, lige meget hvor meget redigering vi kaster på vores billeder. Jeg deler selv også de billeder, hvor jeg synes, jeg ser bedst ud, men oftest deler jeg også tanker i forhold til frustrerende tanker om kærlighed, mig selv for den sags skyld og andre problemer jeg kan tumle rundt med. Mest for at vise, at jo mine billeder er pæne, men mit liv er SÅ meget mere end det. Hvilket jeg også elsker andre gør. At de deler deres tanker og viser deres ærlige personligheder på de forskellige platforme. Der findes nærmest noget for enhver type.

Dog hvad jeg prøver at sige, er, at når vi skaber disse fake jeg på de sociale medier, så fører det typisk til at vi misunder hinanden og prøver at efterligne hinanden. Jeg siger ikke alle gør, men nogle gør, fordi de tror, det er den rigtige måde at gøre det på. At hvis man gør tingene ligesom de andre, at så ser ens liv også “perfekt” ud og at det medfører, at så er ens liv ligesom dem, man følger. F.eks. så læste jeg for noget tid siden, at selv små børn ned omkring 10 års alderen begynder at få spiseforstyrrelser på grund af dem, som de følger. And I’m like.. sådan tænkte jeg slet ikke, da jeg var 10 år. Altså jeg tænkte på at lege med barbie dukker, lege med mine venner, hvad jeg skulle have til aftensmad og hvor meget slik jeg måtte spise lørdag aften. Jeg blev faktisk virkelig ked af det, da jeg læste den artikel, fordi det bare viser, hvor de sociale medier fører os hen.

Dog synes jeg også, at der er noget smukt ved de sociale medier. Vi har mulighed for at inspirere, vise folk hvem vi er og endda lade folk som vi ikke ser så tit følge med i vores liv. Hvilket får mig til at tænke på, at der er så mange profiler, som ligner hinanden. Hvad enten det er mad, humor, mode, makeup, fitness.. you name it. Jeg har tit tænkt over, hvordan kan det være, at selvom der er så mange profiler, som minder om hinanden, hvordan kan det så være, at de kan have så mange følgere alle sammen? Jeg fandt svaret i et stand-up show, som jeg så på Netflix med den amerikanske komiker og tv-vært Ellen Degeneres. Hvor navnet på hendes show er “Relatable”. I hendes show snakker hun om, at vi alle er mennesker, som man kan relatere til på den ene eller den anden måde. Vi har alle enten prøve det samme, går med de samme tanker om nogle ting eller føler de samme ting. Altså f.eks. følger jeg Miley Cyrus, fordi hende kan jeg relatere til. Hvor der er andre, som jeg ikke følger, fordi jeg ikke føler, det er så meget mig, men hvor andre følger de personer, fordi de kan relatere. I don’t know. Jeg synes, det er smukt, at vi alle er så unikke på hver vores måde og at vi alle har noget at bidrage med til andres liv, fordi vi har fået erfaringer på hver vores måde og på den måde egentlig er meget ens på nogle punkter. Jeg har f.eks. fået erfaringer i en alder af 23, som jeg ved folk ældre end mig eller yngre for den sags skyld kan lære noget af. Ting som de måske ikke har lært endnu eller kan være godt de ved.

Sidst vil jeg bare sige, at jeg synes, de sociale medier er fede og det har givet en enorm mulighed for os alle sammen. Både hvad angår karrieremæssigt, men også til at inspirere på seriøse og ikke så seriøse fronter. Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Tiktok og alle dem der findes. Der findes jo et hav af sociale medier efterhånden. Selv jeg kan næsten ikke holde styr på det haha. De har medført en masse dårligt på mange fronter, men de har også medført en masse godt. Jeg tror bare lige, man skal tænke sig om en gang eller to, når man sidder og bliver lidt misundelig over en, som man tror har en masse, man ikke selv føler man har. For så har man nok selv noget, den anden ikke har og som de går og dealer med. Dette gør, at vi alle kan relatere til hinanden.

Knus Bing <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 TING ALLE KOMMER TIL AT SMIDE VÆK