HUNKEMÖLLER | DOUTZEN'S SPORTS COLLECTION

3 TING JEG LÆRTE VED AT GÅ PÅ EFTERSKOLE | CHANETTE BING

Hey darlings

Da jeg fyldte 15 år, kom jeg på efterskole på Hoptrup Efterskole, som ligger i en by, der hedder Hoptrup (sjovt nok) i Sønderjylland. Det var/er en meget kunstnerisk efterskole, fordi man skal vælge, om man vil være på enten musik, teater eller dans. Man kunne dog også skifte linje, hvis man på et tidspunkt følte mere for noget andet. Jeg gik på danselinjen, fordi jeg har danset nærmest hele mit liv og jeg lærte virkelig meget i forhold til teknik osv. Det var virkelig fedt!

Dog var hele mit efterskole år ikke en dans på roser, for jeg opdagede nogle ting ved efterskole livet, som jeg ikke havde troet. Ellers var det også et år, hvor jeg voksede rigtig meget. Jeg har derfor 3 ting, som jeg generelt lærte ved at gå på efterskole.

1. Jeg blev mere voksen! Som jeg nævnte før, så var det et år, hvor jeg voksede rigtig meget. Jeg var vant til hjemme fra, at det var min far, som vækkede mig og sørgede for at jeg kom op. For tro mig! Jeg stod altid op med det samme, for ellers fik jeg den hårde tone. Jep, så står man op! Jeg havde også været vant til, at min far sørgede for min morgenmad og I ved.. yeah, generelt sådan nogle ting. På efterskolen skulle man jo selv sørge for at komme op, selv sørge for sin morgenmad og man skulle også rede sin seng hver morgen, for ellers blev man lige hængt op på det. Generelt sådan nogle små ting som er med til at “forme” en og få en til at tage mere ansvar. Da jeg derefter kom hjem fra efterskole, så gjorde jeg alle de ting helt automatisk. I kender det sikkert selv, hvis I har prøvet at gå på efterskole.

2. Mobning eksisterer også på efterskoler! Det var faktisk en ting, som kom bag på mig. Jeg havde altid hørt om, at efterskolen var et sted, hvor man jo kommer som helt ny og ikke kender nogen. Et sted hvor man får venner og hvor mobning ikke rigtig findes. Der tog jeg fejl. Jeg blev nemlig mobbet på efterskolen af drengene. Jeg vil ikke sige, at det som sådan gik mig på, men prøv at forestille jer, at man bor et sted med 100 mennesker under samme tag, som vælger at behandle en på den måde? Tjaa, hvad skal man sige. Jeg havde i hvert fald intet til overs, da vi stoppede.

3. Jeg fik nye venner på ingen tid! De fleste starter på efterskole uden at kende nogen og derfor er man lidt nødt til, at være ude af sin komfortzone og bare springe ud i at lære nye mennesker at kende. Jeg fik også et par venner, som desværre ikke er nogen, jeg har kontakt med i det, men det var i hvert fald noget, jeg kunne tage med, når jeg skulle starte et nyt sted bagefter. På det tidspunkt boede jeg nemlig i Odense og da jeg var færdig med efterskolen, boede jeg i Svendborg og var derfor et helt nyt sted.

Min overordnet oplevelse af efterskole livet 
Jeg ved ikke, om jeg husker mit efterskole år som et super fantastisk år, men helt skidt var det heller ikke. Jeg lærte en masse nye mennesker at kende, fik en masse fede oplevelser og noget menneskelig erfaring. Dog var jeg som sagt udsat for mobning og i slutningen af mit efterskole år havde jeg lyst til at droppe ud, fordi der skete nogle personlige ting indeni mig, som jeg ikke vidste, hvad var på det tidspunkt… men hvis I spørger mig, om jeg fortryder mit efterskole år? Så må mit svar være nej. Jeg havde det sjovt og jeg fik dyrket noget, som gør mig mere end lykkelig.. nemlig dansen!

Jeg vil ikke skræmme nogen væk, som læser med og som gerne vil på efterskole. Det her var bare, hvordan mit år endte med at blive. Det er virkelig fedt at gå på efterskole og i de fleste tilfælde så får man venner for livet. Jeg savner de mennesker, som jeg brugte så meget tid sammen med, men nogle gange viser det sig, at man skal hver sin vej eller at man måske vokser fra hinanden.

Lad mig vide i kommentaren, om I har gået på efterskole og hvordan jeres erfaring var?

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HUNKEMÖLLER | DOUTZEN'S SPORTS COLLECTION