EN WEEKEND FULD AF JUL

ET BRUGBART RÅD TIL DIG I DEN MØRKE TID

Glædelig jul darlings

Her i den mørke tid er der mange, som har en tendens til at få det, man kalder vinterdepression og det kan være svært at håndtere og takle. Jeg tænkte derfor, at jeg ville dele lidt personlig erfaring med jer og give jer et tip, som måske kan gøre situationen bedre og lidt nemmere at komme igennem.

Det lille tip
Mit tip går ud på, at acceptere sig selv og det man føler i en bestemt situation. I tænker måske “hvad?”, fordi det for nogle kan være lettere sagt end gjort, men lad mig lede jer/dig lidt på vej. Lad os sige, du sidder i en situation, hvor nogle har såret dig. Måske du har haft en dårlig dag eller noget helt tredje og du bare har lyst til at sætte dig og græde eller på en eller anden måde få de indre frustrationer ud. Mit råd er, at du i den situation skal acceptere, at det er sådan, du har det lige nu.

Jeg har selv været der, hvor jeg blev frustreret over at være ked af det og ligefrem sur på mig selv, fordi jeg da ikke burde sidde og græde over en tåbelig lille ting. Der er bare lige det, at der ikke er noget i vejen med det og det er ikke en tåbelig lille ting, hvis det gør en ked af det. Man må prøve at acceptere, at ens følelser reagerer og lade dem have lov til at være der.

Hvis du vælger at acceptere i nuet, at nu er det lidt gråt og skidt og at tingene bare føles lidt øv, så kommer du også meget hurtigere igennem det. Netop fordi ved at acceptere, at du er trist, sur eller whatever, så accepterer du også dig selv. På den måde når du hurtigere til det stadie, hvor du ikke er det. Ingen skal bestemme, hvad man har ret eller ikke ret til at blive ked af og man må prøve ikke at skælde sig selv ud. For hvis du skælder dig selv ud for at blive ked af det, så vil frustrationen og det lille øv øjeblik sidde længere i dig.

Mange situationer i ens liv bliver meget lettere, hvis man prøver at acceptere sig selv (jeg lyder fandens psykolog agtigt, men forstå mig ret). Både grænser, følelser, sin fortid, personlighed og generelt alt som definerer en. Netop i forhold til fortid er det også vigtigt at acceptere den, fordi den ikke er en del af nuet, men den vil være en del af dig i nogle af de beslutninger og handlinger, som du foretager dig fremover og det er der intet i vejen med. Vi har alle noget med i bagagen, som vi er mindre stolte af eller ting som vi ville ønske gik anderledes. Selv hvis der er nogen ting, som du ikke er tilfreds med, så kan du acceptere, at det er en del af dig eller du kan lave om på det. Det med at kunne se indad og ikke være bange for at kigge på sig selv som menneske, det er en fantastisk egenskab.

Man kan gøre rigtig meget for sig selv og sit humør, hvis man lærer om sig selv og sine følelser. For nogle mennesker er det slet ikke muligt, fordi de ikke er i stand til at se indad. Det har meget at gøre med, hvordan ens barndom har været.

Jeg ved godt, at mine ord er lettere sagt end gjort og jeg har også selv måtte kæmpe min vej, for at nå her til. Jeg lover dig dog, at hvis du prøver bare en lille smule hver dag, at så vil du på et tidspunkt begynde at elske dig selv (nøj, det lyder fint og sukkersødt), men jeg er nået dertil og jeg ved, at du også kan.

Lad mig endelig høre jer erfaring ved at lægge en kommentar 🙂

Knus Bing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN WEEKEND FULD AF JUL