NEW IN | H&M & NEW YORKER

5 THINGS YOU REALIZE WHEN YOU MOVE OUT

Hey babes

Nu har jeg boet alene i lidt over 4 måneder og før det boede jeg sammen med en kæreste i lidt over et år og jeg ved derfor lidt om, hvad det vil sige at bo ude. Der er så mange ting, man pludselig selv skal sørge for og huske at få gjort, for der er altså ikke nogen kære mor, som kommer og gør det for en. Jeg kan nu godt lide at have det ansvar og kunne styre alting selv, men der er alligevel nogle ting, som går op for en.

1. RIGTIG mange ting koster penge! Det kommer nok lidt som en selvfølge for de fleste og jeg vidste også godt, inden jeg flyttede hjemmefra for første gang, at alt koster.. men det går pludselig op for en, hvor mange penge man rent faktisk skal af med. Der skal både betales husleje, el, vand, varme, tv-kanaler (hvis man har det), internet, you name it. Det er noget man hurtigt bliver meget klar over, når man bor alene på en SU.

2. Du skal selv sørge for det huslige! Her er mener jeg købe mad ind og lave mad, gøre rent, vaske op (medmindre du er så smart, at du har en opvaskemaskine), vaske tøj og alt det dejlige arbejde, som man virkelig bare har super meget lyst til. Kan I mærke ironien? Ej, jeg har faktisk ikke så meget imod at handle ind, fordi jeg godt kan lide at bestemme, hvad der skal ligge i mine skabe osv.. men det andet? Det måtte nu godt gøre sig selv, for det skal jo gøres, hvis man ikke vil bo i en værre svinesti.

3. Finde på mad til hver dag! Jer som bor alene ligesom jeg selv, kender sikkert det med, at man ikke gider at stå og lave det helt vildt fancy måltid, når det er tid til aftensmad. Af og til laver jeg måske lige nogle tortillas eller laver noget kylling med tilbehør til mig selv, men det er ikke fordi, jeg gider bruge vildt langt tid på at stå i køkkenet. Også det med at skulle finde på noget at lave. Man er ikke helt så kreativ med måltiderne, når det bare er til en selv, har jeg lagt mærke til. Haha.

4. Du indser hvor luksus du havde det før! Mange har sikkert været vant til, at ens mor eller far lavede lækker mad hver dag, vaskede ens tøj, gjorde rent osv. Måske du selv hjalp til med nogle af tingene, men alligevel tænker jeg de fleste indser, hvor godt man havde det, da man boede hjemme. Jeg havde i hvert fald. Jeg hjalp til med småting, men ellers var det rent luksus. Nu sætter jeg meget pris på, når jeg får lov til at besøge de gamle, hvor man får lækker mad. Man sætter virkelig pris på ting, når man flytter hjemmefra!

5. Sætningen “hvor havde de dog ret” bliver gentaget i dit hoved tit! Kan I huske det med, at man bare syntes ens forældre var SÅ irriterende med nogle ting og de hele tiden ville belære en med noget? Jeg indrømmer, at jeg f.eks. med regninger osv, må give min far ret osv, men mange andre ting var jeg forberedt på, lige meget hvor meget han elskede at belære mig. Dog er det nogle erfaringer, man selv har fået og på den måde kan give videre, hvis man skal have børn. Så kan vi belære dem, de lytter ikke efter og så fortsætter det i samme cirkel. Haha.

| Translation |

Hey babes

I’ve been living by myself for over 4 months and because that I lived with a boyfriend for over a year and that’s why I know a little about what it’s like to live by your own. There’s so many thing you suddenly have to do and remember to do because there’s no one else to do it your you. I like having this responsibility and decide everything but there are some things you realize.

1. Many things cost a lot of money! Maybe this is a matter of course to some of you and I also knew before I moved out that a lot of things cost a lot of money.. but suddenly you realize how much money you’re going to pay. You’re going to pay for rent, electricity, water, warm, channels  (if you have that), internet, you name it. It’s something you realize very fast when you don’t have so much money.

2. You need to do the domestic by yourself! You know shop and cooking, cleaning, do the dishes (unless you have a washing machine), do the laundry and all the other things you love to do. Can you feel the irony? I don’t mind shopping for the food because I like to decide what I want in my cabinet and so on but the other things? I would love if they could do it by themselves because you need to do it if you don’t wanna live in a pigpen.

3. Decide what to eat! Those who live by themselves as I do might might also know that you don’t wanna do a fancy meal when  it’s dinner time. Sometime I cook a tortilla or a chicken with some vegetables but I don’t wanna use a lot of time in the kitchen. Also when you need to be creative with your food when you’re just making it for yourself, I’ve noticed.

4. You realize how luxury you had it! Many people have maybe been used to that your mother or father made the delicious food, did the laundry, did the cleaning. Maybe you helped with some of the things, though I think some people realize how great they had it when they lived with their parents. I know I did. I helped with some small things but otherwise It was great. Now I really appreciate when I have the chance to visit them where you get delicious food. You really appreciate things when you live by yourself.

5. The sentence “they were so right” gets often repeated in your head! Do you remember when your parents were SO annoying and wanted to lecture you with some things? I admit that my father was right about bills and so on but I was prepared on a lot of other things even though he still loved to lecture me. Though I think it’s that kind of experience you need to make on your own and then if you’re going to have kids, you can give them the same lecture, then they don’t listen and then it keeps going in the same circle. Haha.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

5 THINGS YOU REALIZE WHEN YOU MOVE OUT

Hey babes

Nu har jeg boet alene i lidt over 4 måneder og før det boede jeg sammen med en kæreste i lidt over et år og jeg ved derfor lidt om, hvad det vil sige at bo ude. Der er så mange ting, man pludselig selv skal sørge for og huske at få gjort, for der er altså ikke nogen kære mor, som kommer og gør det for en. Jeg kan nu godt lide at have det ansvar og kunne styre alting selv, men der er alligevel nogle ting, som går op for en.

1. RIGTIG mange ting koster penge! Det kommer nok lidt som en selvfølge for de fleste og jeg vidste også godt, inden jeg flyttede hjemmefra for første gang, at alt koster.. men det går pludselig op for en, hvor mange penge man rent faktisk skal af med. Der skal både betales husleje, el, vand, varme, tv-kanaler (hvis man har det), internet, you name it. Det er noget man hurtigt bliver meget klar over, når man bor alene på en SU.

2. Du skal selv sørge for det huslige! Her er mener jeg købe mad ind og lave mad, gøre rent, vaske op (medmindre du er så smart, at du har en opvaskemaskine), vaske tøj og alt det dejlige arbejde, som man virkelig bare har super meget lyst til. Kan I mærke ironien? Ej, jeg har faktisk ikke så meget imod at handle ind, fordi jeg godt kan lide at bestemme, hvad der skal ligge i mine skabe osv.. men det andet? Det måtte nu godt gøre sig selv, for det skal jo gøres, hvis man ikke vil bo i en værre svinesti.

3. Finde på mad til hver dag! Jer som bor alene ligesom jeg selv, kender sikkert det med, at man ikke gider at stå og lave det helt vildt fancy måltid, når det er tid til aftensmad. Af og til laver jeg måske lige nogle tortillas eller laver noget kylling med tilbehør til mig selv, men det er ikke fordi, jeg gider bruge vildt langt tid på at stå i køkkenet. Også det med at skulle finde på noget at lave. Man er ikke helt så kreativ med måltiderne, når det bare er til en selv, har jeg lagt mærke til. Haha.

4. Du indser hvor luksus du havde det før! Mange har sikkert været vant til, at ens mor eller far lavede lækker mad hver dag, vaskede ens tøj, gjorde rent osv. Måske du selv hjalp til med nogle af tingene, men alligevel tænker jeg de fleste indser, hvor godt man havde det, da man boede hjemme. Jeg havde i hvert fald. Jeg hjalp til med småting, men ellers var det rent luksus. Nu sætter jeg meget pris på, når jeg får lov til at besøge de gamle, hvor man får lækker mad. Man sætter virkelig pris på ting, når man flytter hjemmefra!

5. Sætningen “hvor havde de dog ret” bliver gentaget i dit hoved tit! Kan I huske det med, at man bare syntes ens forældre var SÅ irriterende med nogle ting og de hele tiden ville belære en med noget? Jeg indrømmer, at jeg f.eks. med regninger osv, må give min far ret osv, men mange andre ting var jeg forberedt på, lige meget hvor meget han elskede at belære mig. Dog er det nogle erfaringer, man selv har fået og på den måde kan give videre, hvis man skal have børn. Så kan vi belære dem, de lytter ikke efter og så fortsætter det i samme cirkel. Haha.

| Translation |

Hey babes

I’ve been living by myself for over 4 months and because that I lived with a boyfriend for over a year and that’s why I know a little about what it’s like to live by your own. There’s so many thing you suddenly have to do and remember to do because there’s no one else to do it your you. I like having this responsibility and decide everything but there are some things you realize.

1. Many things cost a lot of money! Maybe this is a matter of course to some of you and I also knew before I moved out that a lot of things cost a lot of money.. but suddenly you realize how much money you’re going to pay. You’re going to pay for rent, electricity, water, warm, channels  (if you have that), internet, you name it. It’s something you realize very fast when you don’t have so much money.

2. You need to do the domestic by yourself! You know shop and cooking, cleaning, do the dishes (unless you have a washing machine), do the laundry and all the other things you love to do. Can you feel the irony? I don’t mind shopping for the food because I like to decide what I want in my cabinet and so on but the other things? I would love if they could do it by themselves because you need to do it if you don’t wanna live in a pigpen.

3. Decide what to eat! Those who live by themselves as I do might might also know that you don’t wanna do a fancy meal when  it’s dinner time. Sometime I cook a tortilla or a chicken with some vegetables but I don’t wanna use a lot of time in the kitchen. Also when you need to be creative with your food when you’re just making it for yourself, I’ve noticed.

4. You realize how luxury you had it! Many people have maybe been used to that your mother or father made the delicious food, did the laundry, did the cleaning. Maybe you helped with some of the things, though I think some people realize how great they had it when they lived with their parents. I know I did. I helped with some small things but otherwise It was great. Now I really appreciate when I have the chance to visit them where you get delicious food. You really appreciate things when you live by yourself.

5. The sentence “they were so right” gets often repeated in your head! Do you remember when your parents were SO annoying and wanted to lecture you with some things? I admit that my father was right about bills and so on but I was prepared on a lot of other things even though he still loved to lecture me. Though I think it’s that kind of experience you need to make on your own and then if you’re going to have kids, you can give them the same lecture, then they don’t listen and then it keeps going in the same circle. Haha.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEW IN | H&M & NEW YORKER