HVEM JEG ER

5 RÅD TIL AT LEVE LIVET EFTER EN DEPRESSION

3. marts 2016

Jeg har selv været en depression igennem og man tager måske nogle ting med sig i rygsækken, når man kommer ud på den anden side, fordi det rent faktisk godt kan skade en, selvom man kommer ud af sygdommen igen. Når man vender tilbage efter en depression, kan livet virke helt forkert skruet sammen og du overanalyserer og dine følelser er måske blevet forstærket og du tænker måske over de mindste ting.

Jeg tænkte derfor, at jeg ville lave en liste over ting, man kan gøre for at hjælpe sig selv videre, når man er kommet ud af sin depression og måske de også hjælper imens du går igennem den.

Jeg skal lige gøre opmærksom på, at nogle at rådene måske virker lidt hårde og kontante, men det er med til at hjælpe dig.

1. Accepter din fortid! Prøv at acceptere det, du har været igennem. Du har nok været igennem en masse ting, som har sat sine ar på sjælen og dermed ført dig dertil, hvor du er nu. Husk dog på ikke at bruge din fortid som en undskyldning, men en forklaring. Det lyder måske mærkeligt, men det er vigtigt, du ikke bliver ved med at køre i fortiden, for så kommer du aldrig videre. Disse ting er sket af en årsag og du må derfor prøve at acceptere det.

2. Lær at give slip! Denne her nok meget svær, men super vigtig. Prøv at tage tingene som de kommer, men igen du er måske havnet i en situation ligesom mig, hvor der er en enkelt ting, hvor man er nødt til at være forberedt på det hele. I den situation er det okay, du forbereder dig bedst, men ellers prøv at se fremad og tænk positiv. Selvom det ikke er nemt, for det ved jeg det ikke er.

3. Spring ud i nye ting! Dette er kun et eksempel, men det kan være, du f.eks. altid gerne har villet spille guitar. Så prøv at gøre det! Eller f.eks. hvis du godt kunne tænke dig at blogge, men du er lidt usikker på det. Spring ud i det alligevel! Det kunne jo være, du rent faktisk kom til at elske det. Jeg gjorde det selv meget, da jeg kom ud af depressionen og også selv da jeg gik igennem sygdommen. Jeg blev ved med at springe ud i nye ting og tage de oplevelser jeg kunne få, fordi jeg kunne mærke, det gjorde mig stærkere og jeg troede også på mig selv.

4. Lad være med at presse dig selv! Selvom det er vigtigt, at springe ud i nye ting, så er det også vigtig, at du ikke presser dig selv. Hvis du går igennem en depression eller har gjort, så ved du, at man er mere træt hver dag, fordi man bliver hurtig overstimuleret, fordi man tumler med en masse indeni. Nogle mennesker kalder dig måske doven, men du kan tænke på, at de ved ikke hvad det handler om, for de har ikke oplevet det du har.

5. Tag tingene i dit tempo! Du skal ikke skynde dig at gøre ting eller ”tage dig sammen”, som man også hører mange gange. Det vigtigste er, at du tager tingene i dit tempo. Den eneste der kan vide, hvor hurtigt eller langsomt tingene skal gå, er dig! Mærk efter inde i dig selv.

tumblr_lx1stupm741qck0geo1_500

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar